BURSA / BÜYÜKORHAN - Büyükorhan Halk Eğitimi Merkezi

"Baharın en güzel çiçekleri çocuklar.
Eğer gülüyorsa çocuklar, daha aydınlık olacak yarınlar. Çocuklar; bu bahar, gelecek sizin!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!"

Mrt

Türkiye’nin ve dünyanın kaderini değiştiren 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde; işgalcilere geçit vermeyen aziz şehitlerimizi, milletin yaralı bağrında bağımsızlık umudunu yeşerten Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla, minnetle ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Depremde hayatını kaybeden kadınlarımıza, şehit kadın öğretmenlerimize, irfan ordumuzun kadın neferlerine, varlığıyla hayatın her alanını anlamlandıran ülkemizin tüm hanımefendilerine  saygı, şükran ve minnetle "KADINLAR GÜNÜ KUTLU OLSUN".

Mrt

Büyükorhan Gençlik ve Spor Merkezi Müdürlüğü'nde açmış olduğumuz "Basketbol" ve "Futsal" kurslarımızdan görüntüler..

Mrt

Yeşilay, Birinci Dünya Savaşı sonrasında işgal güçlerinin toplumda alkol ve uyuşturucu maddeleri yaygınlaştırmasını ve işgale karşı mücadele ruhunun yıkılmasını önlemek amacıyla Ord. Prof. Dr. Mazhar Osman Uzman ve dönemin otuz aydını tarafından 5 Mart 1920'de İstanbul'da "Hilal-i Ahdar" adıyla kurulmuştur. Yeşilay'ın kurulduğu 1 – 7 Mart tarihleri ülkemizde Yeşilay Haftası olarak kutlanmaktadır.

"Hilal-i Ahdar" ismi daha sonra "Yeşil Hilal" ve "Yeşilay" olarak değiştirilmiş, 1934 yılında Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaşkanlığı, İsmet İnönü'nün Başbakanlığında, Bakanlar Kurulu kararıyla Yeşilay'a "kamuya yararlı dernek statüsü" verilmiştir.
Kuruluşundan günümüze bağımlılık türleri arttıkça Yeşilay'ın da tüzüğünde çalışma alanları çeşitlenmiş, alkolden sonra sigara, uyuşturucu madde, kumar ve teknoloji bağımlılığı Yeşilay'ın mücadele alanına dahil olmuştur.

Yeşilay Haftası'nın kutlanmaya başlaması

Kuruluş yıllarından itibaren çeşitli tarihlerde "Yeşil gün" ve "Yeşilay günü" olarak yapılan kutlamalar dönemin Yeşilay başkanı Dr. Şükrü Hazım Tiner'in gayretiyle 1960 yılından itibaren "Yeşilay Haftası" adını alarak günümüze kadar devam etmiştir. 1959 yılında Millî Eğitim Bakanlığı'na yapılan başvurunun kabul edilmesiyle, 1-7 Mart günlerinin tüm okullarda Yeşilay Haftası olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Dönemin Millî Eğitim Bakanı'nın imzasıyla il valiliklerine gönderilen yazıyla, her çeşit ve derecedeki okullarda, Yeşilay Haftası'nın anlam ve amacının öğrencilere anlatılması için gerekli ders içi ve ders dışı faaliyetlerin verilmesi tavsiye edilmiştir.

Şbt

Halk Eğitimi Merkezimizde bulunan kursiyelerimizle birlikte deprem tatbikatımızı gerçekleştirdik. Kursiyelerimiz önce çök kapan tutun yönlendirmesini uyguladı, ardından toplanma alanına geçtiler.Olası bir acil durum söz konusu olduğunda tahliye işleminin nasıl olması, hangi çıkış noktalarının kullanılması ve kurumumuzdaki toplanma yerleri ile ilgili nasıl bir düzenin alınması gerektiğine dair kursiyerlerimize bilgiler verildi.

Ock

Doğalgaz Yakıtlı Kalorifer Ateşçisi kursumuzdan görüntüler.

Ock

2023-2024 eğitim -öğretim yılı 1. dönemin sona ermesiyle birlikte 3-6 yaş oyun odasındaki öğrencilerimiz 19.01.2024 Cuma günü karnelerini öğretmenimiz Melek Tekin KELEŞ'in elinden büyük bir heyecan ve sevinçle aldılar.Öğrencilerimizi başarılı bir dönem geçirdikleri için tebrik ediyor, güzel bir yarı yıl tatili geçirmelerini diliyoruz.

Ock

Kurumumuz kursiyerlerine yönelik "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele" başlıklı eğitim semineri düzenlendi. Katılımcılara bilgilendirici broşür dağıtıldı.

Ara

İlçemiz Şehit Halis Keskin Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencilerine  "İş Sağlığı ve Güvenliği"eğitimi verildi.

Ekm

Kurs başvurularınızı web sayfamız ana menüde yer alan "ONLİNE KURS BAŞVURU FORMU" bölümünden yapabilirsiniz.

Ekm

İlçe Kaymakamımız Sayın Ramazan KIYAK başkanlığında, İlçe Müdürümüz Sayın Turgay Yetiş kurumumuzu ziyaret ederek, çalışmalarımız hakkında bilgi aldılar.